Om Nidaros Pilegrimsgård

Nidaros Pilegrimsgård er vakkert beliggende ved Nidelven tett inntil domkirken.
Et stille sted, i hjertet av byen.

Pilegrimsgården er et møte- og mottakssted for alle brukere av Pilegrimsleden. Hos oss finner du det offisielle pilegrimsmottaket i Nidaros, hvor alle pilegrimer registreres og det føres offisiell mottaksstatistikk. Her får pilegrimer sine siste stempler i pilegrimspasset og man får utstedt Olavsbrevet. 

Nidaros Pilegrimsgård er organisert som en stiftelse, og skal fungere som et ressurs–, kompetanse– og retreatsenter. Vi arrangerer vandringer, konferanser, workshops, seminarer og møter med temaer knyttet til pilegrimstematikk og Olavsarven. Vår samarbeidspartner Retreat i Nidaros, tilbyr flere retreater årlig her hos oss. Vi har også et rikholdig bibliotek med pilegrimslitteratur. 

Stifterne bak Nidaros PIlegrimsgård er Trondheim kommune, Trøndelag Fylkeskommune, Nidaros Bispedømmeråd, Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, Nidaros Domkirke og Vår Frues Menighetsråd, Olavsfestdagene, Trondheim Kirkelige Fellesråd og Stiftselsen Areopagos. Styreleder er Lars Tvete. 

Nidaros Pilegrimsgård huser også et regionalt pilegrimssenter for regionen rundt Trondheim. Her fins et informasjonskontor som kan gi tips og råd om vandring på Pilegrimsledene i Norge, samt at vi bygger nettverk og er rådgiver for andre aktører som jobber med Pilegrimsleden i vår region. 

Vi tilbyr overnatting med frokost hele året, til både pilegrimer og andre gjester.

Vi leier ut møtelokaler for arrangementer for opptil 30 gjester.

RESEPSJONEN ER ÅPEN:

Mandag - fredag: 09.00 - 17.00

Lørdag og søndag: 14.00 - 18.00