VÅRE ÅNDELIGE RØTTER IGNATIANSK SPIRITUALITET - Bønneuka 2016

Mandag kveld 18. januar i Pilegrimsgården kl. 19-21
Gunnvor J. Hovland underviser. Nidaros Renessanse deltar med sang.

Dette konseptet ble introdusert under Bønneuka 2015. Gjennom et seminar setter vi søkelys på ulike åndelige tradisjoner. Vi tror våre åndelige røtter bærer rike frukter.  I fjor ble vi bedre kjent med den keltiske åndelige arven.

I år fokuser vi på den ignatianske tradisjonen. Ignatius av Loyola er opphavet til denne tradisjonen. Han grunnla på 1500 tallet Jesuittordenen og skrev boken «Åndelige Øvelser» som nok er verdens mest brukte håndbok for retreat/bønn/åndelige øvelser.

I dag er ignatiansk spiritualitet tverrkirkelig og appellerer til mennesker med veldig ulik bakgrunn.

Vi lytter etter Gud i eget liv, utforsker egne erfaringer.
Vi møter Gud «i alle ting».
Bønn blir en levende dialog med Gud.
Vi møter kallet til å følge Kristus.
Fellesskap, tjeneste og forvaltning blir viktige verdier.

Ignatiansk spiritualitet er fleksibel og virker ikke på en bestemt måte. Fellesnevneren: livsnær tro og bønn. For mange en følelse av frihet og glede.

Denne kvelden vil kombinere inspirasjon, praktiske tips og øvelser.

Gunnvor J. Hovland er sokneprest i Langhus. Hun har bred erfaring med åndelig veiledning/retreat; både som mottaker og giver. Gunnvor har ledet flere kurs innen kristen spiritualitet og åndelig veiledning. Hun har arbeidet mye med bønn og personlighet, bønn og relasjon og åndelig veiledning innenfor den ignatianske tradisjonen.  Gunnvor er også lekfransiskaner, tilknyttet Fransiskansk tredje orden i Svenska kyrkan, som igjen er knyttet til Den anglikanske kirken.

I Trondheim (og andre steder i Trøndelag) er det tilbud om både åndelig veiledning og retreat. Det er derfor enkelt å følge opp denne kvelden.

Arrangementet er et samarbeid med Pilegrimsgården.
Kr 100 i inngangspenger.
For nærmere opplysninger send en epost til Børre Rindal br473@kirken.no