Fotoutstilling og inspirasjonskveld

Onsdag den 16. mars klokka 18 - 20 ønsker vi på Nidaros Pilegrimsgård velkommen til åpning av fotoutstilling med flotte kunstfoto med motiver fra St. Olavsleden (mellom Selånger og Trondheim). De stemningsfulle bildene er tatt av den svenske fotojournalisten Marcus Elmerstad og vil pryde våre lokaler helt frem til høsten. Geirmund Lykke vil stå for åpningen, og vi serverer kaffe og vafler!

I tillegg til å kunne nyte vakre foto, vil vi denne kvelden gi deg inspirasjon og kunnskap om hvordan du kan planlegge og gjennomføre din egen tur på pilegrimsleden - og vi har fått flotte folk med oss!

Informasjon om St. Olavsleden: Pilegrimsleden - St. Olavsvegene til Trondheim består av seks godkjente leder. St. Olavsleden er en av disse, som navnet tilsier. Leden starter i Selånger i Sverige, og går via Stiklestad til Trondheim. Nytilsatt leder på det regionale pilegrimssenteret på Stiklestad, Heidi Brimi, vil delta denne kvelden og presentere St. Olavsleden og det du kan oppleve på en vandring her.

Hjelp og tips til planlegging og pakking: Når man skal planlegge og gjennomføre en vandring er det mange praktiske spørsmål som dukker opp. Denne kvelden er vi også så heldige å ha med oss Mattias Jansson, som jobber på Nasjonalt pilegrimssenter. I tillegg til å kjenne pilegrimsledene godt, er Mattias en svært erfaren friluftsmann. Han har jobbet med natur- og fjellturisme i mange år, både i inn- og utland. Han vil dele av sin kunnskap og erfaring når det gjelder hvilket utstyr man trenger, ting man bør tenke på i planlegging og ellers lure tips for å få en best mulig opplevelse ute på vandring langs pilegrimsleden.

Håper mange vil ta turen til pilegrimsgården denne kvelden - her får man litt av alt! 

 

Dette sier Marcus Elmerstad selv om bildene og prosjektet:

Pilgrimens väg till Nidaros

I gamla dagar var Nidarosdomen i Trondheim det främsta pilgrimsmålet i norra Europa. Sekler efter att vallfärderna blivit såväl förbjudna som bortglömda, trampas åter de gamla stigarna av sökande människor.

En pilgrimsfärd är en vandring mot ett heligt mål. Platser där det heliga sipprar igenom det alldagliga på ett särskilt vis. Men pilgrimsvandringen är också ett tillstånd, en bubbla bortom ekorrhjulet, som förenar människor i olika tidsåldrar och kulturer. Urbilden finns i ökenvandringen, som i det nordiska fallet går över skogar, myrar och fjäll. För de som kan byta tapasbarerna på den spanska Caminon mot en påse frystorkat på en medelpadsk stubbe, finns mycket stillhet att andas in.

Fotoprojektet tilldelades 2008 Hasselbladstiftelsens stipendium i naturfotografi och har visats i Norge, Sverige och Danmark. Det har också publicerats i STF:s årsbok "Svenska leder" (2012).

Du kan lese mer om Marcus og se flere av hans fotoprosjekter på hjemmesiden: http://www.marcuse.se